RETRAITE BALINESE MASSAGE voor blinden en slechtzienden.


Kan je al masseren, maar wil je nieuwe technieken leren?
Wil je je massagevaardigheden uitbreiden?
Heb je zin om een heel weekend massages te geven en te ontvangen?
Heb je zin in een weekendje weg waarin je mensen ontmoet en iets nieuws leert?
In het weekend van 29, 30 september en 1 oktober zal er een cursus Balinese massage gegeven worden in retraitevorm.dit is een geheel verzorgd weekend op een mooie locatie, waarin er naast de massagelessen voldoende tijd is om samen lekker te eten en te borrelen, een wandeling te maken en met elkaar in verbinding te gaan.

Wat leer je in dit weekend.
De Balinese massage is een afwisselende en dynamische massage. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende massagetechnieken zoals lange strijkingen, knedingen, acupressuur en strekkingen.er wordt gebruik gemaakt van de handen, de vingers, de ellebogen, onderarmen, knuisjes en de knokkels van de vingers. Voor een deel sstaat de masseur naast de tafel en voor een deel zit de masseur bij de client op de tafel. Voor deze cursus is het handig dat je al wat massage ervaring hebt, het is een intensieve massage zowel voor degene die het geeft als voor degene die de massage ontvangt. De technieken die gebruikt worden zijn afwisselend en het tempo ligt ook wat hoger. Doordat er veel verschillende technieken in voorkomen en ook verschillende delen van de hand en de onderarm gebruikt wordt om mee te masseren, is het fijn als de masseur al wat massage ervaring heeft.
Het hele lichaam komt aan bod, de voor en achterkant van de benen, voeten en tenen, de rug, de borst, de buik, de nek het gezicht en het hoofd. Na afloop van deze cursus ben je in staat een volledige Balinese lichaamsmassage te geven.

De docent Ingrid Smith heeft al meer dan 20 jaar massage ervaring en heeft zich al die tijd verdiept in uiteenlopende massagevormen. Op vakantie op Bali heeft zij zich veel laten masseren en heeft ze 2 dagen priveles gehad van een ervaren masseuse in een lux wellnessresort. Ook heeft ze in Thailand 2 dagen priveles gehad bij een gerenomeerd maassage opleidingscentrum. Al deze kennis en ervaring heeft ze gebundeld tot een cursus Balinese massage en nu is deze ook in retraitevorm. Het weekend is speciaal gericht op mensen met een visuele beperking, dit houdt in dat de groep klein is (maximaal 10 personen) en er voldoende begeleiding aanwezig is zodat er tijd en ruimte is om iedereen op een persoonlijke en professionele manier te begeleiden. Mensen zonder visuele beperking zijn ook van harte welkom, hen nodig ik dan ook graag uit om tijdens de massages regelmatig de ogen te sluiten, met gesloten ogen ben je je nog bewuster van je aanraking en kom je meer in contact met het voelen.

Wat is inbegrepen in dit weekend?
2 overnachtingen in een eigen kamer met sanitaire
2 keer ontbijt bufet
2 keer lunch bufet
2 keer een 2 gangenmenu
Koffie, thee water en iets lekkers gedurende de dag
ongeveer 12 uur massageles
Niet inbegrepen:

De reis naar en van de locatie.
alle drankjes naast koffie, thee en water
Ook bij deze retraite zal het gehele weekend begeleiding aanwezig zijn om te assisteren waar nodig, bij de massagelessen zal er een begeleider aanwezig zijn met veel massage ervaring die ook de Balinese massagecursus al eerder heeft gevolgd.
Ook in dit weekend zijn geleidehonden van harte welkom.


Praktische informatie:
Datum 29, 30 september, 1 oktober, 2023
aankomst vrijdag 29 september tussen 16.00 en 17.00 uur, vertrek zondag 1 oktober tussen 15.00 en 16.00 uur.
Locatie Eigentijdserf in Westelbeers
Kosten €425
Ook voor dit weekend is er een financiele tegemoetkoming mogelijk via het vakantiefons van het LSBS.

Mocht je meer informatie willen of gewoon even telefonisch kennis willen maken dan neem gerust contact op.

Ingrid Smith
0652713780
Blindfulness.retreats@gmail.com

Landelijke Stichting voor Blinden en Slechtzienden (LSBS)

De LSBS, opgericht in 1864, is één van de fondsen voor blinden en slechtzienden in Nederland. Particulieren met een visuele beperking, woonachtig in Nederland, kunnen een aanvraag indienen voor al hetgeen kan bijdragen aan het (zelfstandig) functioneren in de maatschappij, waarbij het meestal gaat om een concrete situatie. Een volledige opsomming is niet te geven. De behoeften liggen voor iedereen anders.

Voorbeelden zijn:

  • Studiekosten en -materiaal,
  • Sport- en vrijetijdsmateriaal,
  • Bijzondere inrichtings- en huisvestingskosten,
  • Brillen en lenzen,
  • Hulpmiddelen die elders niet of niet helemaal vergoed worden. 

Richtlijnen

Bij uw aanvraag dient u een oogheelkundige verklaring mee te sturen. Die verklaring kunt u bij uw oogarts opvragen. Daarin staan gegevens over uw gezichtsvelden, gezichtsscherpte en de diagnose. Een verslag van uw (recente) low-vision onderzoek uitgevoerd bij één van de regionale instellingen (Bartiméus of Koninklijke Visio) voldoet meestal ook. Uitsluitend indien u volledig blind bent is een verklaring van uw huisarts voldoende.

De LSBS ondersteunt uitsluitend particulieren die volgens de normen van de WHO als ernstig slechtziend of blind aangemerkt worden.

Een inkomens- en vermogenstoets vindt plaats.

Ondersteuning door het maatschappelijk werk, een ambulant woonbegeleider of een ergotherapeut (van Koninklijke Visio of Bartiméus) wordt bijzonder op prijs gesteld en kan als vereiste worden gesteld.

Er worden geen bijdragen toegezegd voor reeds aangeschafte artikelen.

Een bijdrage voor zich steeds herhalende kosten, zoals abonnementen of contributies, is niet mogelijk behalve als het gaat om sport. 

Procedure & criteria

Een aanvraagformulier (dat uit twee delen bestaat) kunt u downloaden van onze website (www.lsbs.nl).
De termijn van de behandeling van een aanvraag varieert tussen de 1 en 4 maanden.

Het is mogelijk om telefonisch contact op te nemen (0318-767010 op werkdagen tussen 9 en 14 uur) om een indicatie te krijgen of het indienen van een aanvraag zinvol lijkt. Het staat u te allen tijde vrij om een aanvraag in te dienen.