Wil je leren masseren?Een basiscursus klassieke massage voor blinden en slechtzienden in retraite vorm.
Wat houdt de massagecursus in?
Een heel weekend dompel je je onder in de kunst van het aanraken. De klassieke massage is een goede basis voor een massage. Je leert diverse massagehandgrepen die je op verschillende lichaamsdelen kunt toepassen. De massage kan zowel ontspannend als stimulerend of klachtgericht worden ingezet en na afloop ben je in staat een volledige en verantwoorde lichaamsmassage te geven. Dit kan aan vrienden, familie of bekenden, mocht je het masseren zo leuk vinden dat je er professioneel iets mee zou willen doen is het aan te raden een uitgebreide vervolgcursus of opleiding te volgen. Tijdens dit weekend leer je niet alleen diverse massagehandgrepen, maar leer je ook hier een vloeiend geheel van te maken. De klassieke massage heeft een duidelijke opbouw, maar biedt ook genoeg ruimte om er een persoonlijk tintje aan te geven en je te laten leiden door je intuïtie.

Naast de handgrepen leer je andere aspecten van massage die belangrijk zijn zoals de juiste houding van de masseur, zowel lichaamshouding als innerlijke houding oftewel de intentie waarmee je de massage geeft; hoe positioneer je degene die je gaat masseren, welke massageolie gebruik je en nog meer weetjes over het geven van een weldadige massage.

Tijdens het weekend oefen je op elkaar. Ik nodig je uit van massagepartner te wisselen, zo krijg je verschillende lichamen onder je handen en kun je ervaren hoe iedere aanraking weer anders voelt. Mocht je een vaste oefenpartner willen dan kan dat natuurlijk ook. Massages zijn heerlijk om te ontvangen, maar ook heel fijn om te geven en als je het masseren eenmaal in je handen hebt is dit een vaardigheid die je altijd bij je draagt en een ander een plezier mee kunt doen.

De docent heeft al meer dan 20 jaar massage ervaring en geeft al heel wat jaren les. Ze heeft zelf ook een progressieve oogaandoening en ziet momenteel nog ongeveer 2 procent. Ook heeft ze ervaring met het les geven aan mensen met een visuele beperking en weet ze uit haar persoonlijke en professionele ervaring precies waar ze op moet letten en welke aanwijzingen ze moet geven. Zo worden de handen van de docent op jouw handen gelegd of omgekeerd om je te begeleiden in de massagebeweging. Om een goede massage te geven heb je geen zicht nodig, masseren doe je met je tastzin en dit is iets dat je kunt ontwikkelen. Om de docent te ondersteunen zal er een ervaren masseur aanwezig zijn om te assisteren en de groep zal niet groter zijn dan 10 deelnemers zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Het hele weekend zullen er 3 begeleiders aanwezig zijn die helpen waar nodig.

Wat betekend in retraite vorm?
Dit is een massagecursus in een geheel verzorgd weekend. Het wordt gegeven op een prachtige locatie en iedereen krijgt een eigen kamer met sanitair, ook de heerlijke en uitgebreide maaltijden zijn inbegrepen. Eigenlijk is het een mini vakantie waar je ook nog leert masseren.
Het is een weekend van verbinding en heel veel gezelligheid. In de avond is er de mogelijkheid om in het kroegje van de locatie nog wat te babbelen en te delen.
Mocht je met een begeleider of geleidehond willen komen dan is dit in overleg zeker mogelijk en kun je een 2 persoons kamer krijgen.

PRAKTISCHE INFORMATIE
De retraite wordt gegeven in een weekend, aankomst op vrijdag tussen 16.00 en 17.00 uur, afscheid op zondag rond 15.00 uur.

Inbegrepen zijn:
2 overnachtingen, 2 keer ontbijtbuffet, 2 keer lunchbuffet, 2 keer een 2 gangen menu, koffie, thee en water en ongeveer 12 uur massage les. Op de zaterdag staat er ook een boswandeling op het programma.
Na afloop krijg je een certificaat en audiobestanden waar de geleerde massages stap voor stap worden ingesproken.
Niet inbegrepen:
De reiskosten, alle drankjes naast koffie en thee.
De kosten voor dit weekend zijn € 425,-.

Datums in 2023
24, 25 en 26 maart
30, 31 september 1 oktober

Zou je meer informatie willen of gewoon even telefonisch kennis willen maken, neem dan gerust contact op.

Ingrid Smith
0652713780
Blindfulness.retreats@gmail.com

  Op de hoogte blijven?
  Meld je hier aan voor de nieuwsbrief  Landelijke Stichting voor Blinden en Slechtzienden (LSBS)

  De LSBS, opgericht in 1864, is één van de fondsen voor blinden en slechtzienden in Nederland. Particulieren met een visuele beperking, woonachtig in Nederland, kunnen een aanvraag indienen voor al hetgeen kan bijdragen aan het (zelfstandig) functioneren in de maatschappij, waarbij het meestal gaat om een concrete situatie. Een volledige opsomming is niet te geven. De behoeften liggen voor iedereen anders.

  Voorbeelden zijn:

  • Studiekosten en -materiaal,
  • Sport- en vrijetijdsmateriaal,
  • Bijzondere inrichtings- en huisvestingskosten,
  • Brillen en lenzen,
  • Hulpmiddelen die elders niet of niet helemaal vergoed worden. 

  Richtlijnen

  Bij uw aanvraag dient u een oogheelkundige verklaring mee te sturen. Die verklaring kunt u bij uw oogarts opvragen. Daarin staan gegevens over uw gezichtsvelden, gezichtsscherpte en de diagnose. Een verslag van uw (recente) low-vision onderzoek uitgevoerd bij één van de regionale instellingen (Bartiméus of Koninklijke Visio) voldoet meestal ook. Uitsluitend indien u volledig blind bent is een verklaring van uw huisarts voldoende.

  De LSBS ondersteunt uitsluitend particulieren die volgens de normen van de WHO als ernstig slechtziend of blind aangemerkt worden.

  Een inkomens- en vermogenstoets vindt plaats.

  Ondersteuning door het maatschappelijk werk, een ambulant woonbegeleider of een ergotherapeut (van Koninklijke Visio of Bartiméus) wordt bijzonder op prijs gesteld en kan als vereiste worden gesteld.

  Er worden geen bijdragen toegezegd voor reeds aangeschafte artikelen.

  Een bijdrage voor zich steeds herhalende kosten, zoals abonnementen of contributies, is niet mogelijk behalve als het gaat om sport. 

  Procedure & criteria

  Een aanvraagformulier (dat uit twee delen bestaat) kunt u downloaden van onze website (www.lsbs.nl).
  De termijn van de behandeling van een aanvraag varieert tussen de 1 en 4 maanden.

  Het is mogelijk om telefonisch contact op te nemen (0318-767010 op werkdagen tussen 9 en 14 uur) om een indicatie te krijgen of het indienen van een aanvraag zinvol lijkt. Het staat u te allen tijde vrij om een aanvraag in te dienen.